Andainya Lelaki Tahu

Photobucket

Entry ni diambil dari  Nur Syafinaz.Jadi,credits for her dan anda semua dijemput klik blog Nur Syafinaz yang kiut dan cantik design nya uh.

Andainya Lelaki Tahu:
 • Andai lelaki tahu,apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.
 • Andai lelaki tahu,apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,itu bukan bermakna dia lemah tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.
 • Andai lelaki tahu,apabila seorang perempuan marah,memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah,itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.Lihat saja pasangan yang baru bercinta,mereka jarang bergaduh.Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,semakin banyak pula pertelingkahan yang berlaku.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan bercakap banyak,dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,bukan untuk dirinya tetapi untuk masa depan.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,bukan bermakna dia tidak sayang...tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih menganggap anda anak kecil  yang masih memerlukan sepenuh perhatian.Kadang-kadang dia terlalu risau,sekiranya terlalu percaya,anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.Naluri keibuannya sangat kuat.Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan merajuk,jangan kata dia mengada-ngada.Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen,tetapi cukup dengan perhatian yang membuat perempuan rasa dihargai.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan jarang mengatakan I Love You ,itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,bukan hanya hadir dari kata-kata,tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,dia benar-benar maksudkannya.Apabila berjauhan,bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu.Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik buatnya.Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.Selagi dia dengan kamu,percayalah walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya kamu tetap yang terbaik.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan menjadi degil,dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu sanggup bersabar dengan kerenahnya.Percayalah,hati perempuan itu sangat lembut.
 • Andai kena caranya,jangan terkejut, akhirnya kalau dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.
 • Andai lelaki tahu,apabila perempuan berkata Tolong Tinggalkan Saya! Dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar sahaja.Apabila dia kembali tenang,percayalah dia akan mencari anda semula.Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.Dia terlalu emosional.Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan diri anda.
 • Andai lelaki tahu,Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri.Tetapi sekiranya mereka saling memahami,mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali .Di sebalik air matanya,tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat dengannya.Biarpun zahirnya,perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.
 • Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga punya kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan anda lebih sempurna.Dialah yang bakal menjadi perempuan berkerjaya,isteri juga ibu kepada anak-anak anda.

No comments: